Punk Lolita kesztyűk

2009.09.13. 21:14

A Punk Lolita, vagy Lolita Punk a 2009/10 őszi/téli trend egyik eleme.
A Lolita divat Japánból ered.
"Gyökerei az 1980-as évekbe nyúlnak vissza. Ekkor ugyanis vasárnaponként Tokióban, a Harajuku negyedben elzárták a forgalom elől az Omotesando és Takeshita-dori utcákat, és ezáltal lehetővé vált, hogy a fiatalok a környező utcákban és a YoYogi Parkban gyülekezzenek, rock-előadásokat hallgassanak, vásároljanak és ismerkedjenek. Ekkor kezdett kialakulni az a szokás, hogy az itt gyülekezők különleges, szokatlan ruhákba bújnak, s végül ez vezetett számtalan különféle stílus, például a decora, a kogal, a gyaru, a ganguro és természetesen a lolita kialakulásához is."

A Lolita divatnak számos változata van: (wikipedia)

A punklolita az egyik legnagyobb kihívást jelentő stílus, ugyanis nagyon sokat kell tudni a lolita divatról és igen jól kell ismerni azt, hogy sikeresen vegyíteni lehessen a punk elemekkel, mint például a biztostűk, szegecsek, láncok, szakadt anyagok. Alapvetően két típusa létezik. Az egyiknél inkább a hagyományos lolita öltözet punk elemekkel vegyítése figyelhető meg, míg a másiknál inkább egyfajta lolita ihletésű punk öltözet a végeredmény, néhány masnival, fodorral és némi csipkével és bővebb szoknyával. A smink a Gothic-hoz hasonlóan itt is lehet erőteljesebb és esetenként édes kis cipő helyett bakancsot hordanak. A szoknya is lehet rövidebb a szokásosnál, különösen az utóbb említett típus esetében.(forrás wikipedia)

Márkák: A+Lidel, Black Peace Now, h.Naoto, Maxicimam, Na+H, Union Jack, Putumayo

Az egyik legismertebb Punk Lolita tervező Vivienne Westwood, aki pedig jeles képsviselője volt az 1980-as években: Madonna.

 

 Westwood tervezte Lolita Punk kiegészítők:

 

 Íme néhány kesztyű:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gothic Lolita Punk kesztyű:


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztyu.blog.hu/api/trackback/id/tr371379828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása