A pin-up és a hosszúkesztyű

2009.09.10. 10:15

Az 1940-es években jött létre a pin-up szó, ami olyan képeket jelölt, amiket férfimagazinokból és naptárakból ollóztak ki az amerikai katonák a második világháború idején majd kitűzték (pin-up) őket a szoba falára. Míg ezek az 1940-es években főleg a lábakra koncentráltak, az 1950-es években a hangsúly a mellek felé tolódott. A két legnépszűbb pinup modell Betty Garble és Marilyn Monroe volt.(forrás: wikipedia)

Az 1950-es évek a finom erotikáról szóltak, a pornográf képek még nem voltak annyira elterjedtek a köztudatban, mint napjainkban.
Hogy még inkább a női fedetlen mellekre irányítsák a figyelmet, kesztyűt húztak (elsősorban hosszú kesztyű).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazán nagy művészek, mint Alberto Vargas, George Petty és Fritz Willis, (különösen Fritz Willis - és ne felejtsük el Bill Wardot) szép nőket festett le többnyire félmeztelenül ééés persze hosszúkesztyűben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napjaink egyik legismertebb pinup modellje Dita Von Teese.

„A fehérnemű iránti rajongásom okozta, hogy táncosnő és pin-up modell lettem. Tiniként egy fehérnemű boltban dolgoztam, mindent tudni akartam erről, így elkezdtem utána olvasni a harmincas, negyvenes évek divatjának, így fedeztem fel a pin-upot. Azt akartam, hogy rólam is készüljenek ilyen képek. Elkezdtem dolgozni egy sztriptíz bárban is, úgy gondoltam ez egy remek lehetőség, hogy többet viselhessem a fehérneműimet. Szerettem beöltözni.” – emlékezett vissza a szépséges Dita.(forrás: One Média Hírügynökség)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztyu.blog.hu/api/trackback/id/tr721371837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása