A volt táncosnő Gabrielle Bonheur Chanel, miután befejezte táncosnői karrierjét, a divat fővárosába, Párizsba költözött.
Kalandos, szerelmekkel teli élete volt, és miután megállapodott élete nagy szerelme mellett, megnyitotta első kalapokat forgalmazó kis butikját a rue Cambon 31 szám alatt.
Beindult az üzlet, érdekelte a divat és értett a divathoz, ráérzett, mi kell a nagybetűs NŐ-nek.
Coco-t a maga idejében lázadónak tartották, hiszen eldobta a fűzőt, fiúsan rövidre vágatta a haját, férfias szabású nadrágot hordott, ééééés hagyta ,hogy a nap lebarnítsa a bőrét.
Más szóval, botrányosan viselkedett.
Vásárlói imádták ruháinak letisztult formáját, kényelmes, mégis nőies szabásvonalat, ami ellentétben állt az 1910-20-as évek bonyolult formatervezésű ruháival.
A Chanel kesztyűkre is jellemző a nőiesség,bár az utóbbi két évtizedben a ruhák, kiegészítők jócskán megváltoztak, már nem feltétlenül a Chanel irányvonalat képviselik.
Karl Lagerfeld próbálta ugyan megtartani az alapelveket, legalábbis ezt vallotta, de jócskán átalakította az irányvonalat, most már inkább Lagerfeld házról beszélhetnénk, a Chanel divatház helyett.


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Kesztyűk 2006-tól a 2009-es trendig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Akik, Chanel kesztyűt viselnek:

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztyu.blog.hu/api/trackback/id/tr951083410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása