Egy jó hír, azok számára akik nem tudnak zongorázni, és nincs idejük, vagy elegendő tehetségük megtanulni ezen a nemes hangszeren játszani.
Kevin Huang által(Georgia Institute of Technology) kifejlesztett vibrációs kesztyűk segítségével megtanulhatunk zongorázni, anélkül, hogy valaha is próbáltuk volna.
A titok, az ujjakat mozgató izmok és a karizmok stimulálásán, valamint az izommemórián alapszik.
Huang abból indult ki, hogy egy profi zongorista képes "légzongorán" eljátszani egy darabot, anélkül, hogy tévedne(melléütne).
Így létrehoztak egy olyan pár kesztyűt, ami stimulálja a kéz-, és a karizmok működését, így megtanítják az izmokat a megfelelő billentyűk lenyomására.
A kesztűk ujjaiba apró forgó motorokat építettek be ami egy számítógéphez vezeték nélkül van kötve.
A számítógép lejátsza az eredeti dalt, ami beindítja az apró motorokat az ujjak végén, és arra készteti az izmot, hogy lenyomja a megfelelő billentnyűt.
A kesztyűk többszöri használata során az ujjak helyes sorrendben való mozgatása a folyamatos stimulálás miatt az izommemóriának köszönhetően rögzül, így bárki le tud ülni egy zongorához, anélkül, hogy hosszú éveken át gyakorolta volna.
Huang már azon dolgozik, hogy iPod-hoz is lehessen csatlakoztatni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztyu.blog.hu/api/trackback/id/tr122299921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása