Egy kínai importtal foglalkozó cég honlapján találtam az alábbi mondatot:
 "Az elvitathatatlan tény, hogy a kínai import teljes részévé vált a világ kereskedelmének, és vagy Ön is részese lesz, vagy további nehézségekkel kell szembenéznie."

A minőséget meg kell fizetni.
Igen, ez néha igaz.
Sokszor találkozom jó nevű, luxus cikkeket forgalmazó üzletekben (pl.: Chanel, Yves Saint Laurent, Gucci, Hugo Boss) itthon és külföldön egyaránt, hogy gagyi kínai kesztyűt adnak el saját márkanév alatt, csak éppen a forgalmazó kérésére belerakták Kínában a Made in Italy, Made in France, Made in USA etc feliratot. Gondolom ez nem újdonság.
A dolog azért bosszantó, mert aki valóban minőségi, igényes bőrből készült kesztyűt gyárt, elveszítheti a megélhetését, a kínai importnak köszönhetően.
Hiába nagy divatházak, sokszor hallottam már, hogy nem mindig a minőségre, inkább a mennyiségre hajtanak.
Vagyis, sokszor maga a nagyon jó nevű divatház adja le a megrendelést Kínában és eladja kiváló minőségű európai kesztyűként.(persze az is előfordul, hogy hamisítják a termékeiket, de az nem ide tartozik)
Persze, aki létminimumból él, és az az elvetemült ötlete támad, hogy vesz egy pár bőrkesztyűt télre, valószínűleg nem az YSL butikban fog keresgélni. Nyílván pár ezer forintot tud csak rászánni.

A textil-, szőrme- és bőripar különleges jelentősége abban áll, hogy elsőrendű társadalmi szükségleteket elégít ki, meg kell felelnie az egyre jobb minőségű termékek iránti igénynek, egyre magasabb színvonalú árukkal kell megjelennie a piacon. A textiltermékeknek, kisebb mértékben a szőrme- és bőrtermékeknek, különleges tulajdonsága az is, hogy az alapanyagtól a végső megjelenési formáig igen hosszú az út, a nyersanyagok csak többszöri feldolgozási folyamatok után válnak használhatóvá. A termék minősége igen szorosan függ a termelés fejlettségi szintjétől.


Kis történelem a kínaik bőrfelhasználási szokásairól:
A hagyomány szerint a kínai nép azok közé tartozik, amelyek legkevésbé használták
ruházkodásra az állatok bőrét. Inkább textil-rostos ruhákat viseltek, mint például a len, a
bambusz vagy a selyem.
Vagyis, nagyon nagy múlttal rendelkeznek a bőr felhasználás területén.....
 

A probléma az, hogy pofátlan módon eladják a kínai kesztyűt made in europe felirattal a nagy divatházak és egyéb viszonteladók.Így azt mondják a vásárlók, hogy akkor ennél kevesebb pénzért kínait is vehetek, hiszen a minősége ugyanaz...
Mi kesztyűgyárosok meg rághatjuk a kefét, mert egyrészt olcsóbbak, mint mi vagyunk, másrészt meg a minőséget a bevarrt címke alapján az európai minőséggel azonosítják.
A távol keleten gyártott tucat kesztyűk a magas minőséget nem ütik meg, viszont a divatházaknál ez nem érdekes, hiszen szezonális termékekről van szó, jövőre a kedves delikvens úgyis vesz egy újat.
Természetesen minden évben változik a kesztyűk kínálata is, újabb modellekkel kell minden évben megjelenni a kiállításokon.
Akik ma Magyarországon kesztyűt gyártanak, nagyon nehéz helyzetben vannak.
Nehéz megfelelő szakembereket találni(szabász, varrónő, művezető stb), olyanokat, akik több évig tanulták a szakmát és szépen dolgoznak.
Sajnos ez az iparág kihalóban van, nem képeznek már újabb kesztyűvarrókat, szabászokat, olyanokat, akik valóban értenek ehhez a szakmához.
A betanulás, az átképzés több évig is eltarthat.
Ajánlom figyelmetekbe a következő linket

http://www.qimco.hu/hiedelmek.php

Nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek az ott felsorolt dolgokon pl.: gagyi minőség, becsapják a vevőt, nem azt kapja, mint amit megrendelt stb.

Remélem, ha túljutunk a válságon előtérbe kerül ismételten a valóban minőségi magyar termék.
Addig meg vegetálunk és küzdünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kesztyu.blog.hu/api/trackback/id/tr561368301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása